Радий вітати Вас на своєму блозі!

неділя, 7 лютого 2016 р.

Яка споруда найвища в Україні?

   
Чимало висотних споруд збудовано по цілому світі. Вони стають відомими, викликають захоплення, а іноді й здивування. А який же будинок є найвищим в Україні?
   За адресою Кловський 7а на Кловському узвозі розташована найвища споруда нашої країни. Будівництво розпочато у 2008 році, завершено у 2014. Висота по даху – 168 м. 47 поверхів. Є найвищою будівлею в Україні, починаючи з серпня 2010 року. Архітектурний стиль: постмодерн. Офіси, жилі приміщення, паркінг. Матеріал: бетон, цегла, залізобетон.

    Хмарочос на Кловському узвозі, 7 складається з житлового комплексу – 47 поверхів і офісного центру – 18 поверхів. На сьогоднішній день це – найвищий хмарочос в Україні.        Першим архітектором на проекті був Сергій Бабушкін. В ході будівництва поступово змінювався вигляд будівлі і навіть кількість житлових поверхів висотної частини. Вона зросла з 37 до 47. Офісну частину здали в експлуатацію у 2009 році. А у вересні 2010-го будівля досягла 143 метри у висоту, перевищивши БФК “Гулівер” – 141,2 м. Це – перший в Україні хмарочос, який перетнув відмітку 40 поверхів. 
   Будинок проектувався рівно на стільки поверхів, на скільки дозволили пілоти, за словами головного архітектора Андрія Мазура, трохи вище хмарочоса вже літають літаки. 
   Разом з тим будівля викликає обурення у киян. Вона затьмарює вид з Лівого берега на Києво-Печерську Лавру. Невипадково, що під час будівництва, коли споруда досягала своєї максимальної висоти, ЮНЕСКО почало вимагати знищення хмарочосу, через те що вежа псує вид на Лавру. Також серед варіантів нейтралізації псування виду була заміна фасаду на дзеркальний, або зменшення поверховості на 12 поверхів. 
 Вид з даху

Немає коментарів:

Дописати коментар