Радий вітати Вас на своєму блозі!

четвер, 26 квітня 2018 р.

Всеукраїнський конкурс-змагання учнів молодшого шкільного віку з початкового технічного моделювання


Чарівна карпатська природа завжди вабить до себе і дарує неповторні враження. Цьогоріч учасників Всеукраїнського конкурсу-змагання учнів молодшого шкільного віку з початкового технічного моделювання гостинно приймала Івано-Франківщина.

17-19 квітня 2018 року у спортивно-туристичному комплексі «Буковель» проходили змагання серед вихованців позашкільних закладів. В конкурсі взяли участь 35 учасників, які представляли 15 регіонів України, а саме: Волинську, Донецьку, Закарпатську, Івано-Франківську, Львівську, Миколаївську, Одеську, Полтавську, Рівненську, Сумську, Тернопільську, Хмельницьку, Черкаську, Чернівецьку, Чернігівську області та місто Київ.
Команда Івано-Франківської області, у складі якої був вихованець Надвірнянської районної станції юних техніків Петрик Владислав (керівник Петрик В.В.), посіла 6 місце.
В особистій першості Владислав виборов ІІ місце зі спортивно-технічного завдання та ІІ місце у творчому завданні. Він отримав медалі, дипломи та сувеніри.
Три дні юні моделісти поряд із змаганнями насолоджувалися гірським відпочинком та розвагами. Першого дня відбулося відкриття конкурсу-змагання у просторому залі розважального центру «Бука». Гостей тепло зустріли організатори змагань в особі директора ОДЦНТТУМ Віталія Кодрі, учнівський співочий колектив Богородчанського ЦДЮТ та оркестр Манявської ЗОШ. Пізніше учасники складали теоретичний залік, в якому показали свої знання основ креслення, техніки та смекалки. А ще виготовляли літаючі моделі планерів. Завершився день розважальною програмою з іграми, конкурсами і танцями.
Наступного дня діти виготовляли різноманітні геометричні фігури: призми, циліндри, піраміди, які пізніше використали для творчого завдання, а саме: покращували дизайн машинки. Саму ж машинку вони конструювали із коробки та компакт-дисків, використовуючи клейовий пістолет. Машина приводилася у рух з допомогою гумового двигуна. Випробовувалась машинка і на дальність їзди. Після обіду була екскурсія по комплексу та поїздка на підйомних витягах на вершину гори, звідки відкривався захоплюючий панорамний вигляд на весь Буковель, його сніжні лижні траси і безмежні гори.
Ввечері відбулися запуски виготовлених раніше планерів.
На третій день відбулося нагородження переможців конкурсу з різних видів завдань та закриття змагань.









Немає коментарів:

Дописати коментар